Η Google θα ανταμείβει χάκερς που θα χακάρουν εφαρμογή της στο Play Store

Η Google προσφέρει στους ερευνητές ασφαλείας 1.000 δολάρια, αν μπορέσουν να «σπάσουν» επιτυχώς εφαρμογές της στο Play Store και να τη βοηθήσει να τις επιδιορθώσουν.

Τα προγράμματα Bug Bounty είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τις εταιρείες για να ανταμείβουν τους χάκερς που βρίσκουν τρωτά σημεία στο λογισμικό τους και να τα αποκαλύπτουν στους προγραμματιστές τους ώστε να μπορούν να διορθώνονται.

Η εστίαση στην ασφάλεια εφαρμογών έρχεται την ώρα που η Google εγκαινιάζει τα νέα smartphones Pixel 2 και Pixel 2 XL, τα οποία λειτουργούν με Android.

Η Google έχει δεχθεί έντονες κριτικές για την μετριοπαθή ασφάλεια του Play Store.

Έρευνες από την εταιρεία ασφαλείας Check Point προτείνουν πως το αυτόματο σύστημα της Google απέτυχε να ανιχνεύσει 50 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού που λήφθησαν πάνω από 4,2 εκατομμύρια φορές προτού τελικά αφαιρεθούν.

Η Google, με έδρα την Καλιφόρνια, έχει συνεργαστεί με την δημοφιλή πλατφόρμα HackerOne, προκειμένου να ανταμείψει εκείνους που βρίσκουν, αποκαλύπτουν και βοηθούν στην επίλυση των πιο σοβαρών αδυναμιών ασφαλείας. Μόνο οκτώ προγραμματιστές έχουν επιλεγεί μέχρι στιγμής για το πρόγραμμα.

Εκτός όμως από αυτό, η Google τρέχει επίσης προγράμματα επιβράβευσης για τους χάκερ που εντοπίζουν τρωτά σημεία στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, προσφέροντας μάλιστα αμοιβή μέχρι και 100.000 δολάρια.

Check Also

Εφαρμογή προβλέπει την παρουσία… κουνουπιών

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι από τα πιο ενοχλητικά στοιχεία του καλοκαιριού. Πλέον όμως υπάρχει …

Πως θα καταλάβεις εάν κάποιος παρακολουθεί το κινητό σου

Η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν φανταζόμαστε καν ότι …