Η «κόντρα» Λοττίδου – Γ. Ελεγκτή ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου

Η «κόντρα» της επιτρόπου Διοικήσεως – Γενικού Ελεγκτή συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου.

Η θεσμική κρίση  προέκυψε, ως προς το θέμα του επιτρεπτού ελέγχου που ασκεί ο Γενικός Ελεγκτής στην Επίτροπο και συεχίστηκε σήμερα  ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, η οποία συζήτησε την Ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Γραφείο του Επιτρόπου Διοικήσεως του 2017.

Η διαφωνία που υφίσταται αφορά στην ερμηνεία και την έκταση του διαχειριστικού ελέγχου στο Γραφείο της Επιτρόπου. Για το θέμα όπως είπε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην Επιτροπή, υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα που παραθέτει την υποχρέωση της Επιτρόπου να παρέχει στον Γενικό Ελεγκτή τα στοιχεία που ζητά ώστε να διενεργήσει τον έλεγχο του.

Η Επίτροπος Μαρία Λοττίδη είπε στην Επιτροπή ότι δεν παρουσιάστηκαν στη συνεδρία όλοι με καθαρά χέρια και έκανε λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού της.

Πρόσθεσε πως η ίδια φέρει την ευθύνη να προστατεύσει την ανεξαρτησία του θεσμού που υπηρετεί από εξωτερικές επιθέσεις. Ανέφερε επίσης ότι η ίδια εξέδωσε έκθεση σε σχέση με την έκταση του ελέγχου στον οποίο μπορεί να προβεί ο Γενικός Ελεγκτής, στην οποία ο Ελεγκτής δεν αναφέρθηκε.

Check Also

Εντοπισμός 2 κιλών κάνναβης – Χειροπέδες σε 23χρονο

Share Twitter Εντοπισμός 2 κιλών κάνναβης – Χειροπέδες σε 23χρονο Στον εντοπισμό 2 κιλών ξηρής …

Αστυνομία: Χιλιάδες έλεγχοι – 299 καταγγελίες για παραβίαση περιορισμών κυκλοφορίας

Share Twitter Αστυνομία: Χιλιάδες έλεγχοι – 299 καταγγελίες για παραβίαση περιορισμών κυκλοφορίας Στο πλαίσιο των …