Η εφημερίδα που στέλνει από το 2016 τα άρθρα της για προέγκριση στον Τραμπ

Η διοίκηση της ταμπλόιντ εφημερίδας «The National Enquirer» έδωσε στον δικηγόρο του προέδρου Τραμπ, Μάικλ Κόεν την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε άρθρα και φωτογραφίες για τον Τραμπ, αλλά και τους πολιτικούς αντιπάλους του, πριν από την δημοσίευσή τους, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post.

Σύμφωνα με την Post, που επικαλείται με την σειρά της, τρεις πηγές που έχουν λάβει γνώση για την υπόθεση, ο Enquirer προχωρούσε στην αποστολή ηλεκτρονικών αντιγράφων προδημοσίευσης από άρθρα και φωτογραφίες, προκειμένου να λάβει γνώση ο Κόεν.

Οι αποστολές του υλικού αυτού γίνονταν τόσο κατά τον προεκλογικό αγώνα του 2016, όσο και μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, αυτή η πρακτική ήταν μία διάσταση της στενής σχέσης μεταξύ του Τραμπ και του Ντέιβιντ Πέκερ, που είναι ο πρόεδρος της μητρικής εταιρίας του Enquirer American Media Inc (ΑΜΙ).

Οι πηγές μίλησαν στην Post ανώνυμα από το φόβο νομικών ή επαγγελματικών συνεπειών καθώς δημοσιοποίησαν πληροφορίες για το πλαίσιο αυτό της σχέσης μεταξύ του Τραμπ και της ΑΜΙ.

«Από τότε που έγινε πρόεδρος ο Τραμπ, αλλά και πιο πριν, ο Πέκερ ήθελε ανοιχτά να μετατρέψει το έντυπό του και το πρωτοσέλιδό του σ’ ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τον Τραμπ», δήλωσε χαρακτηριστικά μία από τις πηγές της εφημερίδας.

Στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εάν υπήρχε μία είδηση ειδικά για τον Τραμπ, γίνονταν αποστολή της στον Μάικλ κι αν δεν υπήρχαν κάποιες αντιρρήσεις από τον ίδιο, η είδηση μπορούσε να δημοσιευτεί, είπε χαρακτηριστικά η πηγή.

Μία πηγή της εφημερίδας είπε επίσης, ότι ο Τραμπ πρότεινε ειδήσεις για δημοσίευση στο έντυπο του Enquirer τακτικά. Οι προτάσεις αυτές, γίνονταν άμεσα στον Πέκερ ή μέσω του Κόεν ή μέσω της πρώην Διευθύντριας Επικοινωνιών της Χοπ Χικς.

Η Χικς από την πλευρά της, δεν σχολίασε το δημοσίευμα της Post, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Check Also

Δείτε την αποτυχημένη προσγείωση Airbus τηs Air France… (Video)

Share Twitter O πιλότος αναγκάζεται να διακόψει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την προσγείωση του αεροπλάνου …

Γερμανία: Ξεκίνησαν δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου τραμ χωρίς οδηγό

Share Twitter Μετά το πρώτο στον κόσμο αυτόνομο τρένο που έπιασε δουλειά στη Γερμανία προ …