Ερευνα: Το πότε τρώμε είναι πιο σημαντικό από το πόσο τρώμε

Φαίνεται πως το γνωμικό «να τρως πρωινό σαν βασιλιάς, γεύμα σαν πρίγκιπας και δείπνο σαν ζητιάνος» μπορεί και να ισχύει. Μελέτη, που εκπονήθηκε από το ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Ταχεράνης και δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition υποστηρίζει, ότι το πότε τρώει κάποιος είναι πιο σημαντικό από το πόσο τρώει κάποιος. Φυσικά, αυτή η είδηση δεν είναι πρώτη φορά, που την ακούμε, καθώς σύμφωνα και με έρευνα του Πανεπιστήμιου του Τέξας, οι δίαιτες έχουν αποτέλεσμα μόνο εάν τρώμε την κατάλληλη στιγμή. Μάλιστα αυτή η πρακτική μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στην απώλεια βάρους αλλά και στην καλύτερη υγεία.
Ειδικότερα, όσον αφορά την έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ταχεράνης, οι επιστήμονες εξέτασαν τα αποτελέσματα απώλειας βάρους δύο ομάδων γυναικών ηλικίας 18 έως 45 ετών, οι οποίες κατανάλωναν τον ίδιο αριθμό θερμίδων καθημερινά με σκοπό να χάσουν βάρος. Η ομάδα των γυναικών που είχε το κύριο γεύμα της ημέρας το μεσημεριανό έχασε 1,5 κιλό περισσότερο από την ομάδα που έτρωγε περισσότερο στο δείπνο. Η μία ομάδα του «μεσημεριανού» έχασε 6 κιλά σε σύγκριση με την ομάδα του «βραδινού», που έχασε 4,5 κιλά σε διάστημα 12 εβδομάδων. Σημαντική είναι η παρατήρηση ακόμη, ότι αυτοί που έτρωγαν πλούσιο μεσημεριανό είχαν μεγαλύτερη βελτίωση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί ο διαβήτης σε κάποια απόσταση.

Τέλος, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν αυτά τα αποτελέσματα ισχύουν στο γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, από ότι φαίνεται μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας είναι αρκετες για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας.

Check Also

Πώς επιδρά ο Κορονοϊός στην Καρδιά μας;

Share Twitter Της Αναστασίας Μαργούτα Η νόσος του κορονοϊού (COVID-19) είναι μια ασθένεια που εμφανίστηκε …

Υγεία: Φυσικές θεραπείες για όλες τις ασθένειες

Share Twitter Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων είναι γνωστές από την αρχαιότητα και όλοι οι …