Γερμανία: H Volkswagen θα πληρώσει πρόστιμο για το Dieselgate 1 δισ. ευρώ

Η Volkswagen συμφώνησε να μην ασκήσει έφεση για το πρόστιμο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που της επέβαλε η Γερμανική εισαγγελία για το σκάνδαλο με τις αλλοιώσεις στις μετρήσεις κατανάλωσης των diesel αυτοκινήτων του ομίλου.

«Η Volkswagen αποδέχεται το πρόστιμο και αναγνωρίζει την ευθύνη της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή στο διάστημα μεταξύ 2007-2015 είχε τοποθετηθεί σε 10.7 εκ. πετρελαιοκίνητα οχήματα του ομίλου ειδικό λογισμικό που εμφάνιζε στους ελέγχους καυσαερίων στις ΗΠΑ μειωμένες εκπομπές ρύπων. Η εισαγγελία του Μπράουνσβαϊγκ που επέβαλε το πρόστιμο, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν αποκλείει να διεκδικήσουν αποζημιώσεις ιδιοκτήτες ντιζελοκίνητων οχημάτων του ομίλου.

«Εργαζόμαστε με σθένος για την αντιμετώπιση του παρελθόντος μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW , Χέρμπερτ Ντις. «Πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα για να αποκατασταθεί σταδικά η εμπιστοσύνη στην εταιρία και την αυτοκινητοβιομηχανία».

Η Volkswagen αντιμετωπίζει ακόμα εξεταστικές επιτροπές ή πρόστιμα σε 19 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ινδία, η Βραζιλία, η Κίνα και η Αυστραλία. Μόνον στις ΗΠΑ της έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα ύψους 20 δισ δολαρίων μέχρι στιγμής.

Check Also

Η Νότια Κορέα επανεξετάζει την άρσης κάποιων κυρώσεων κατά της Β. Κορέας

Share Twitter Η Νότια Κορέα επανεξετάζει τη δυνατότητα άρσης κάποιων εγχώριων κυρώσεων κατά της Βόρειας …

Βρετανία: Η οικονομία καταγράφει το καλύτερο τρίμηνο από το 2016

Share Twitter Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να είναι έτοιμη για το καλύτερο ημερολογιακό …