Γερμανία: H Volkswagen θα πληρώσει πρόστιμο για το Dieselgate 1 δισ. ευρώ

Η Volkswagen συμφώνησε να μην ασκήσει έφεση για το πρόστιμο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που της επέβαλε η Γερμανική εισαγγελία για το σκάνδαλο με τις αλλοιώσεις στις μετρήσεις κατανάλωσης των diesel αυτοκινήτων του ομίλου.

«Η Volkswagen αποδέχεται το πρόστιμο και αναγνωρίζει την ευθύνη της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή στο διάστημα μεταξύ 2007-2015 είχε τοποθετηθεί σε 10.7 εκ. πετρελαιοκίνητα οχήματα του ομίλου ειδικό λογισμικό που εμφάνιζε στους ελέγχους καυσαερίων στις ΗΠΑ μειωμένες εκπομπές ρύπων. Η εισαγγελία του Μπράουνσβαϊγκ που επέβαλε το πρόστιμο, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν αποκλείει να διεκδικήσουν αποζημιώσεις ιδιοκτήτες ντιζελοκίνητων οχημάτων του ομίλου.

«Εργαζόμαστε με σθένος για την αντιμετώπιση του παρελθόντος μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW , Χέρμπερτ Ντις. «Πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα για να αποκατασταθεί σταδικά η εμπιστοσύνη στην εταιρία και την αυτοκινητοβιομηχανία».

Η Volkswagen αντιμετωπίζει ακόμα εξεταστικές επιτροπές ή πρόστιμα σε 19 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ινδία, η Βραζιλία, η Κίνα και η Αυστραλία. Μόνον στις ΗΠΑ της έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα ύψους 20 δισ δολαρίων μέχρι στιγμής.

Check Also

Πτώση της τιμής του πετρελαίου για έκτη συνεχή εβδομάδα

Μια κακή εβδομάδα για το πετρέλαιο φτάνει στο τέλος της, με την τιμή του μαύρου …

Το Facebook μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχασε σχεδόν 120 δισ. δολάρια αξίας της μετοχής του

Μέχρι στιγμής, το 2018 έχει μετατραπεί σε annus horribilis για το Facebook. Αρχής γενομένης από …