Βίτσας: Νέες θέσεις εργασίας με την αναβάθμιση των F-16

Ο Δημήτρης Βίτσας επέμεινε ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση των F-16 δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον «λογαριασμό» των 2,4 δισ. δολαρίων, στον οποίο αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και περιείχε η πρόταση που εστάλη στο Κογκρέσο από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι είναι η ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας.

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συντονίσουμε τις ανάγκες για τη σιγουριά της χώρας και τις δυνατότητες που μας δίνει ο προϋπολογισμός», είπε.

Από τη διαδικασία αναβάθμισης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, δήλωσε ο κ. Βίτσας στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι θα αναβαθμιστεί η πλειοψηφία των F-16. Στη συναρμολόγηση και τις καλωδιώσεις θα συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, συμπλήρωσε, λέγοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για επιπλέον εργαζόμενους.

Ενα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός. Αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν, μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την ελληνική αεροπορία.

Check Also

Το ζεύγος Παπαντωνίου απολογείται στον ανακριτή

Share Twitter Τους ισχυρισμούς τους έναντι της κακουργηματικής κατηγορίας που απήγγειλαν σε βάρος τους οι …

Χαλκιδική: Ανήλικος διέρρηξε εκκλησία και επιχειρήσεις

Share Twitter Υπό τις οδηγίες ενός 38χρονου που είχε την… υψηλή εποπτεία του, έκανε διαρρήξεις …