Απόρριψη αίτησης απόλυσης του Γενικού Εισαγγελέα και του Προέδρου του Ανωτάτου

Απορρίφθηκε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η αίτηση του κ. Γιώργος Λοή με την οποία ζητούσε την απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Λοής επιρρίπτει ευθύνες στον Γενικό Εισαγγελέα ως προς τον τρόπο που τα ΜΜΕ παρουσίασαν τον ίδιο, παραβιάζοντας, όπως ισχυρίζεται, το τεκμήριο της αθωότητας, ως επίσης και στον κ. Νικολάτο για τον τρόπο που έτυχαν χειρισμού οι αιτήσεις που καταχώρησε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Επίσης είναι κατηγορούμενος σε δύο ποινικές υποθέσεις ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού

Το Συμβούλιο συνήλθε υπό την προεδρία του δικαστή κ. Ναθαναήλ και με δεκαμελή σύνθεση λόγω της αυτοεξαίρεσης από τη διαδικασία των δικαστών Παμπαλή και Σταματίου λόγω πνευματικής συγγένειας ο μεν πρώτος με τον Γενικό Εισαγγελέα και η δεύτερη με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο κ. Νικολάτος δεν συμμετείχε αφού ήταν διάδικος στην υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση, ο κ. Λοή δεν νομιμοποιείται να προωθεί την παρούσα αίτηση υπό το φως της απόφασης Τρύφωνος που εκδόθηκε στις 30/1/2017, ενώ ο κ. Ναθαναήλ σημείωσε ότι αιτήσεις που στρέφονται κατά θεσμικών οργάνων και στην προκειμένη εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα και του Προέδρου του Ανωτάτου θα πρέπει να καταχωρούνται με φειδώ.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, οι δικηγόροι των Κληρίδη και Νικολάτου κάλεσαν το Συμβούλιο να απορρίψει την αίτηση ως παντελώς και έκδηλα αβάσιμη και απαράδεκτη. Τον κ. Κληρίδη εκπροσώπησε στη διαδικασία ο δικηγόρος Γεώργιος Τριανταφυλλίδης και τον κ. Νικολάτο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Πόλυς Πολυβίου.

Εκ μέρους του κ. Λοή, εμφανίστηκε ο δικηγόρος Παύλος Αγγελίδης ο οποίος διευκρίνισε προς το Συμβούλιο ότι εκπροσωπούσε τον κ. Λοή μόνο σε σχέση με το μέρος της αίτησης που αφορούσε την απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα. Όπως εξήγησε, ο κ. Λοή θα ανέθετε το χειρισμό του μέρους της αίτησης που αφορούσε την απόλυση του κ. Νικολάτου σε άλλο δικηγόρο γι΄ αυτό και είχε ζητήσει αναβολή της διαδικασίας για κάποιες μέρες.
Ο κ. Αγγελίδης είπε επίσης ότι θα ζητούσε την εξαίρεση και άλλων δικαστών από τη διαδικασία εάν και εφόσον η αίτηση γινόταν δεκτή για ακρόαση.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή διαδικασία, ο κ. Λοή είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος με οδηγίες του προς την Αστυνομία ζητούσε τη διερεύνηση των ισχυρισμών του κατά των Κληρίδη και Νικολάτου.

Η αίτηση απορρίφθηκε με έξοδα κατά του αιτητή.

Check Also

Φίλιος: Άνοιξε τρύπες κι έπεσε μέσα ο χρυσοπληρωμένος Οδυσσέας

Share Twitter Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» πυροδότησε νέα κόντρα μεταξύ του προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου …

ΑΚΕΛ για Κυπριακό: Ο Πρόεδρος αφήνει εκτεθειμένη την ε/κ πλευρά

Share Twitter Γραπτή δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το Κυπριακό και …