Αποτυχία στις συνομιλίες ΗΠΑ-Τουρκίας -Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέες κυρώσεις στην Τουρκία

«Αποτυχία»: αυτή τη λέξη χρησιμοποίησαν Αμερικάνοι αξιωματούχοι για να περιγράψουν τις συνομιλίες τους με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης που έσπευσαν στην Ουάσινγκτον προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης του πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και του υπουργείου Οικονομικών που συναντήθηκαν με την τουρκική αντιπροσωπεία (με επικεφαλής των αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Ερντογάν, Σεντάτ Ονάλ) απέτυχαν να λάβουν διαβεβαιώσεις για την άμεση απελευθέρωση του Μπράνσον, ο οποίος έχει τεθεί σε κα’ οίκον περιορισμό και ως εκ τούτου, οι συνομιλίες δεν κατέληξαν κάπου.

Αντιθέτως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πλέον ο Λευκός Οίκος αναμένεται να προχωρήσει στην επιβολή και νέων κυρώσεων στην Άγκυρα, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι εκτός από τον Μπράνσον, η Ουάσινγκτον απαιτεί την απελευθέρωση και Τούρκου επιστήμονα που εργάζεται για τη NASA, αλλά και τριών Τούρκων πολιτών, συνεργατών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία.

Εκτός του Μπράνσον, στο επίκεντρο της διαμάχης Τουρκίας-ΗΠΑ βρίσκονται και ζητήματα δασμών, ενώ η κρίση στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Άγκυρας έχει βυθίσει την τουρκική οικονομία σε κρίση και αβεβαιότητα.

Πληροφορίες: WSJ

Check Also

22 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για το νερό

Share Twitter 22 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για το νερό Το Νερό, ο επονομαζόμενος και …

Φρίκη! 21χρονη Ουκρανή σκότωσε την κόρη της..! Νόμιζε ότι ο άντρας της την αγαπούσε περισσότερο!

Share Twitter Σε ένα φρικιαστικό και αποτρόπαιο ξέσπασμα ζήλιας, μια Ουκρανή μητέρα έκοψε τον λαιμό …