Αναφορά ΚΕ στην συμφωνία PESCO και πόσο σημαντική είναι για την Κύπρο (Βίντεο)

Φιλοξενούμενος στον Άλφα και στην εκπομπή «Ενημέρωση» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στης σημασία της PESCO στην Κύπρο.

Όπως ο ίδιος σημείωσε «είναι αμιγώς μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια αυτόνομη πρωτοβουλία από πλευράς ΕΕ, να ενισχυθεί πολύ συγκεκριμένα στα θέματα άμυνας και ασφάλειας».

«Μέχρι τώρα είχαμε την κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας. Με την PESCO διατίθενται πλέον τα μέσα για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά αυτή η κοινή εξωτερική πολιτική στα θέματα άμυνας και ασφάλειας. Μέχρι τώρα η ΕΕ ήταν εξαρτώμενη εν πολλοίς στα θέματα άμυνας και ασφάλειας από άλλους διεθνής οργανισμούς» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ταυτόχρονα τόνισε πως «είναι ξεκάθαρη η ανεξαρτητοποίηση της ΕΕ. Δεν αποκαλείτε η συνεργασία με άλλους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΑΤΟ, αλλά είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει με τα δικά της μέσα».

«Είναι σημαντικό που η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανάμεσα στα 23 κράτη που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία για πρώτη φορά. Είναι σημαντικό ότι αναδεικνύεται ο ρόλος που μπορούμε να διαδραματίσουμε στην περιοχή».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

Check Also

Για φόνο εκ προμελέτης κατηγορείτε 56χρονος στην Λάρνακα

Σήμερα αναμένετε να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο 56χρονος από την Ρωσία, για …

Σε σοβαρή κατάσταση 29χρονος μετά από μαχαιριές στο στήθος και στο χέρι

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Λάρνακα άντρας από την Ρουμανία για υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής …