ΑΚΕΛ: Οι ενέργειες των Κυβερνώντων στοχεύουν το Δημόσιο Σχολείο

Ο επικεφαλής του γραφίου παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, αναφορικά με την αντιπαράθεση Κυβέρνησης και εκπαιδιευτικών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ενέργειες των Κυβερνώντων στοχεύουν ακριβώς το Δημόσιο Σχολείο.

«Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι ο αυταρχισμός, ο ετσιθελισμός «το αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των κυβερνώντων έχει δημιουργήσει μια τεράστια κρίση στο χώρο της Παιδείας. Οι Κυβερνώντες, με προεξάρχοντα τον Υπουργό Παιδείας χωρίς κανένα διάλογο προχώρησαν στη λήψη μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα του Δημόσιου Σχολείου.

Είναι με λύπη και με ανησυχία που βλέπουμε ότι οι ενέργειες των Κυβερνώντων στοχεύουν ακριβώς το Δημόσιο Σχολείο. Φαίνεται ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν άλλους στόχους και άλλους σχεδιασμούς, θύμα αυτών των σχεδιασμών είναι η δημόσια εκπαίδευση.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό της Παιδείας να δώσουν επιτέλους χώρο στο διάλογο. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί σήμερα αυτή η σοβαρότατη κρίση στην Παιδεία είναι να αποσυρθούν οι μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης και να ξεκινήσει ένας πραγματικός διάλογος από μηδενική βάση.

Το κόστος από τις οποίες αρνητικές αποφάσεις των κυβερνώντων δεν θα το πληρώσουν μόνο οι εκπαιδευτικοί, θα το πληρώσουν πρώτα και κύρια οι μαθητές μας.

Check Also

Συνελήφθη 26χρονος «ραλίστας» – Οδηγούσε με 205χλμ

Share Twitter Συνελήφθη 26χρονος «ραλίστας» – Οδηγούσε με 205χλμ Στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων, μέλη του …

Συλλήψεις 4 νεαρών, για διαρρρήξεις και κλοπές

Share Twitter Συλλήψεις 4 νεαρών, για διαρρρήξεις και κλοπές Συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυκτα σήμερα …