ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση θέλει να φέρει στη Βουλή διαδικασίες για μαζικές εκποιήσεις

Η Κυβέρνηση θέλει να φέρει στη Βουλή διαδικασίες για μαζικές εκποιήσεις ανέφερε ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ,  Χάρης Πολυκάρπου.

«Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, στην προσπάθεια της να στρέψει τις ευθύνες της αλλού, χρησιμοποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις ως δικαιολογία για τη διάλυση του Συνεργατισμού.

Τους θυμίζουμε ότι είναι δικό τους παιδί η νομοθεσία για τις εκποιήσεις. Είναι δική τους πολιτική οι διαδικασίες εξπρές και η παροχή εργαλείων προς όφελος μόνο των τραπεζών.

Είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού που αντί να προστατεύσει τους ευάλωτους δανειολήπτες, ανάφερε στο Ανώτατο τις προτάσεις νόμου του ΑΚΕΛ ώστε να μην παρεμποδιστούν οι εκποιήσεις.

Είναι αυτοί που δεν έκαναν τίποτα για να στηρίξουν το εισόδημα της κοινωνίας ώστε να μπορούν οι πολίτες να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.

Είναι οι ίδιοι που έξι χρόνια τώρα ενώ είχαν τα εργαλεία δεν έκαναν τίποτα για να κυνηγήσουν τους μεγαλοφειλέτες και τους άφησαν να μην πληρώνουν τα δάνεια τους.

Οι πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού για τη διάλυση του Συνεργατισμού είναι αυταπόδεικτες. Όσο και αν προσπαθούν να μετατοπίσουν τις ασήκωτες ευθύνες τους, η κοινωνία καταλαβαίνει ότι η Κυβέρνηση της έχει φορτώσει τη ζημιά και έχει δωρίσει τα κέρδη στην Ελληνική Τράπεζα.

Τώρα θέλουν εκ νέου να φέρουν στη Βουλή νομοθεσίες για νέες διαδικασίες εξπρές για τις εκποιήσεις και τη μαζική πώληση δανείων. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή τη φιλοσοφία.»

 

Check Also

ΣΟΚ στο Μιτσερό: Το δεύτερο πτώμα ανήκει σε άγνωστη γυναίκα

Share Twitter Σοκαριστικές είναι  οι εξελίξεις στην υπόθεση φόνου της 38χρονης Marry Rose από τις …

Συγκλονιστικές εξελίξεις – Εντοπίστηκε δεύτερο πτώμα στο φρεάτιο

Share Twitter Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την σύλληψη του 35χρονου ύποπτου ο οποίος είναι …